Uncategorized

Typografnyheter: Tävlingar och festivaler

mvmwv

Typografy Nyheter
Det fanns en tid då vi besatta av typografiska mönster. Det har inte förändrats mycket, men vi valde att skona dig ett tag och diversifiera. Nu har vi några mycket goda skäl att prata om typografi igen.
Denna nisch har utvecklats mycket de senaste åren. Således är konferenser, tävlingar eller workshops ett naturligt resultat av det. Därför är här två sådana händelser för din övervägande.
ISTYPE är ett årligt evenemang som sätter typograficenter, genom seminarier och workshops. De är idealiska för studenter, proffs och amatörer av typproduktion. Evenemanget omfattar historia, kalligrafi, teknik, matematik, programmering och ritning och konst.
Den internationella samlingen kommer att äga rum mellan 9 och 11 juni i Turkiet, Istanbul. Årets tema är “variation”, som syftar till att analysera samspelet mellan praktik och teori under hela typografins historia. Det finns 16 seminarier och 3 workshops att delta i.

Den andra nyheterna betraktar Typomania -videotävlingen 2017, inom Moskva International Typography Festival Typomania. Detta är en internationell festival som kallar alla typografiska designers att lämna in sitt videomaterial, som individer eller som grupper, utan någon åldersbegränsning. Det finns kategorier som filmtitlar, kartografi, animerad affisch och mer. Många anmärkningsvärda, tidsfristen är 1 maj 2017, medan materialet kommer att bedömas baserat på berättelselinje, uppmärksamhet på teckensnitt och kvaliteten på prestanda.

0/5 (0 recensioner)

Leave A Comment